Quiche met courgette en oude kaas
Quiche met courgette en oude kaas

Quiche met courgette en oude kaas

met cherrytomaten en Siciliaanse kruiden

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

2 piece

Egg

(Contains Egg)

70 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

25 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

2 pinch

Nutmeg

65 g

Red cherry tomatoes

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories916 kcal
Energy (kJ)3831 kJ
Fat64.2 g
Saturated Fat28.4 g
Carbohydrate49.1 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein31.9 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Large Bowl
Grater
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 1 - 2 minuten. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Courgette bakken
3

Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng samen met de afgekoelde groenten door het eimengsel.

Quiche maken
5

Bekleed een bakvorm of ovenschaal met de benodigde hoeveelheid bladerdeeg, inclusief het bakpapier (zie Tip). Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het groenten-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de overige oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan 2 bakvormen of ovenschalen om 2 quiches te maken. Gebruik je liever één grote bakvorm of ovenschaal? Bak de quiche dan iets langer.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.