Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Spruiten
½ stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Pikante uienchutney
(Bevat Sulfiet)
⅓ stuk(s)
Bladerdeeg
(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1.5 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
40 gram
Fourme d'Ambert
(Bevat Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren)
5 gram
Walnootstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten, laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten.
Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes op de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet daar het eimengsel overheen. Verkruimel de fourme d'Ambert en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.