Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas
Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

met uienchutney en walnoot

Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.

Allergens:
Sulphites
Gluten
Egg
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

100 g

Spruiten

½ unit

Knoflookteen

40 g

Pikante uienchutney

(Contains Sulphites)

⅓ unit

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

1.5 unit

Ei

(Contains Egg)

40 g

Fourme d'Ambert

(Contains Milk May be present Egg)

5 g

Walnootstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3791 kJ
Calories906 kcal
Fat58 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate62 g
Sugar27 g
Dietary Fiber7 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten, laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.

Uien bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten.

Spruiten koken
3

Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Quiche voorbakken
4

Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes op de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.

Quiche vullen
5

Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet daar het eimengsel overheen. Verkruimel de fourme d'Ambert en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.