Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Ui
100 g
Spruiten
½ unit
Knoflookteen
40 g
Pikante uienchutney
(Contains Sulphites)
⅓ unit
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
1.5 unit
Ei
(Contains Egg)
40 g
Fourme d'Ambert
(Contains Milk May be present Egg)
5 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten, laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten.
Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes op de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet daar het eimengsel overheen. Verkruimel de fourme d'Ambert en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.