Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Snelle bereiding
Allergenen :
Tarwe
Vis
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Limoen

150 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2332 kJ
Energie (kcal)557 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten47.6 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de zwarte-bonenpasta met de zonnebloemolie. Voeg de zalm toe en bestrijk de zalm met de zwarte-bonenpasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in plakken. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes.
Zalm bakken
2
  • Leg 1 stuk aluminiumfolie van 30x30 cm per persoon klaar.
  • Leg de tomatenplakken op de folie en leg de zalm erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht.
  • Bak de zalm 12 - 15 minuten in de oven.
Noedels koken
3
  • Kook de broccoli 1 - 2 minuten, voeg dan de noedels toe en kook in 1 - 2 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kom de gemberpuree met de sojasaus en de honing. Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
  • Voeg de noedels en de broccoli toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en broccoli over de borden.
  • Beleg met de tomaat en gebakken zalm. Wees voorzichtig bij het openen van de folie, want de stoom kan heet zijn.
  • Garneer met de furikake.