Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Tags:
Quick Prep
Allergens:
Wheat
Fish
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

15 g

Black bean paste

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

5 g

Ginger paste

½ piece

Lime

150 g

Broccoli

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2332 kJ
Calories557 kcal
Fat26.2 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate47.6 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de zwarte-bonenpasta met de zonnebloemolie. Voeg de zalm toe en bestrijk de zalm met de zwarte-bonenpasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in plakken. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes.
Zalm bakken
2
  • Leg 1 stuk aluminiumfolie van 30x30 cm per persoon klaar.
  • Leg de tomatenplakken op de folie en leg de zalm erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht.
  • Bak de zalm 12 - 15 minuten in de oven.
Noedels koken
3
  • Kook de broccoli 1 - 2 minuten, voeg dan de noedels toe en kook in 1 - 2 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kom de gemberpuree met de sojasaus en de honing. Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
  • Voeg de noedels en de broccoli toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en broccoli over de borden.
  • Beleg met de tomaat en gebakken zalm. Wees voorzichtig bij het openen van de folie, want de stoom kan heet zijn.
  • Garneer met de furikake.