Quinoa met kruidige tofu en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quinoa met kruidige tofu en broccoli

Quinoa met kruidige tofu en broccoli

In dit gerecht bak je de broccoli, hierdoor behoudt deze een heerlijke bite en komt de smaak beter tot zijn recht. Je serveert de maaltijd met een mix van yoghurt en tahin.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Citroen

45 gram

Quinoa

½ stuk(s)

Gekruide tofublokjes

(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels15 g
Eiwitten30 g
Zout2.1 g

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de quinoa.

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Voeg vervolgens de quinoa toe aan de pan met deksel en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoakorrels met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen.

Bak de groenten.
4

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, broccoli en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, in 10 - 12 minuten nog iets knapperig. Voeg halverwege de paprika toe en breng op smaak met peper en zout.

Verhit vervolgens de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de tofu 5 minuten op middelhoog vuur.
5

Verhit vervolgens de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de tofu 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de koriander fijn.

6

Voeg 1 el citroenrasp en 1 tl citroensap, de quinoa en tofu toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit al roerende nog 1 minuut.

Serveer met de yoghurt-tahinsaus en naar smaak met het overige citroensap. Garneer met de koriander.
7

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de yoghurt-tahinsaus en naar smaak met het overige citroensap. Garneer met de koriander.