In dit gerecht bak je de broccoli, hierdoor behoudt deze een heerlijke bite en komt de smaak beter tot zijn recht. Je serveert de maaltijd met een mix van yoghurt en tahin.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
250 g
Broccoli
½ unit
Rode paprika
¼ unit
Rode peper
½ unit
Citroen
45 g
Quinoa
½ unit
Gekruide tofublokjes
(Contains Soy, Wheat, Celery)
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
50 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)
100 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de quinoa.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.
Voeg vervolgens de quinoa toe aan de pan met deksel en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoakorrels met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, broccoli en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, in 10 - 12 minuten nog iets knapperig. Voeg halverwege de paprika toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit vervolgens de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de tofu 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de koriander fijn.
Voeg 1 el citroenrasp en 1 tl citroensap, de quinoa en tofu toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit al roerende nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de yoghurt-tahinsaus en naar smaak met het overige citroensap. Garneer met de koriander.