Dit is een recept met superveel groenten, zoals pompoen en paprika. De pompoen is al voorgesneden en bak je samen met de paprika in de oven. De quinoa kruid je met kaneel en koriander. De sinaasappel zorgt voor een frisse smaak in het gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Gele paprika
200 gram
Pompoenblokjes
20 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
4 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Quinoa
⅓ tl
Gemalen kaneel
1 tl
Gemalen korianderzaad
50 gram
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paprika’s grof. Meng de paprika’s en pompoenblokjes met de olijfolie en peper en zout naar smaak op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.
Hak ondertussen de amandelen grof. Was de sinaasappel grondig. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit. Snijd de koriander fijn.
Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Zet de pan met deksel terug op laag vuur, voeg de quinoa, kaneel, het grootste deel van de gemalen koriander en ½ tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een kom de yoghurt met de overige gemalen koriander, ¼ tl sinaasappelrasp per persoon en peper en zout naar smaak.
Meng de quinoa met de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn, 2 el sinaasappelsap per persoon en de helft van de koriander in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de yoghurtsaus en overige koriander.