Dit is een recept met superveel groenten, zoals pompoen en paprika. De pompoen is al voorgesneden en bak je samen met de paprika in de oven. De quinoa kruid je met kaneel en koriander. De sinaasappel zorgt voor een frisse smaak in het gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode paprika
½ unit
Gele paprika
200 g
Pompoenblokjes
20 g
Amandelen
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
¼ unit
Handsinaasappel
4 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
50 g
Quinoa
⅓ teaspoon
Gemalen kaneel
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
50 g
Magere yoghurt
(Contains Milk)
100 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paprika’s grof. Meng de paprika’s en pompoenblokjes met de olijfolie en peper en zout naar smaak op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.
Hak ondertussen de amandelen grof. Was de sinaasappel grondig. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit. Snijd de koriander fijn.
Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Zet de pan met deksel terug op laag vuur, voeg de quinoa, kaneel, het grootste deel van de gemalen koriander en ½ tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een kom de yoghurt met de overige gemalen koriander, ¼ tl sinaasappelrasp per persoon en peper en zout naar smaak.
Meng de quinoa met de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn, 2 el sinaasappelsap per persoon en de helft van de koriander in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de yoghurtsaus en overige koriander.