Ragù is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte die je lang laat pruttelen. De meeste bekende is ragù alla bolognese.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gekonfijte eendenpoot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Rode cherrytomaten
0.3 pak(ken)
Tomatenblokjes
2.5 gram
Verse bladpeterselie
90 gram
Linguine
40 gram
Rucola
15 gram
Oude-kaasvlokken
¼ tl
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte eendenpoot met het vel naar boven in een ovenschaal. Bak in 20 – 22 minuten bruin in de oven. Laat vervolgens afkoelen totdat je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en halveer de cherrytomaten. Verhit de roomboter in een pan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten met een snuf zout. Zet het vuur middelhoog, voeg de cherrytomaten toe en roerbak 2 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en verhit ongeveer 4 – 5 minuten, totdat het meeste vocht is verdampt.
Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe aan de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Laat de saus 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie grof.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de linguine toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en meng de helft van de extra vierge olijfolie door de linguine. Breng op smaak met peper en zout.
Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de overige extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola door de dressing. Pluk met een vork het vlees van de eendenpoot. Voeg het vlees en het bakvet toe aan de tomatensaus en schep goed om.
Verdeel de linguine over diepe borden en schenk de tomatensaus met eend erover. Bestrooi met de bladpeterselie en de oude-kaasvlokken en serveer met de rucolasalade.