Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

met ricotta en pompoenpitten

.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

20 gram

Pesto genovese

½ stuk(s)

Gele paprika

⅓ stuk(s)

Aubergine

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

65 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Pompoenpitten

40 gram

Ricotta

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2653 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21 g
Vezels9.6 g
Eiwitten16 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Grote kom
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de helft van de groene pesto, peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat? Zo heb je in één maaltijd meer dan de ADH op je bord.

Snijden
2

Snijd de gele paprika in repen. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken van 1 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

Tip: Door de paprika, tomaten en aardappelen is dit gerecht rijk aan vitamine A, C én E. Allemaal van belang voor een sterke weerstand.

Knoflookolie maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom 1 el olijfolie per persoon, de knoflook, de Italiaanse kruiden, peper en zout.

Bakken
4

Voeg de paprika, aubergine, courgette, cherrytomaten en rode ui toe aan de ovenschaal met krieltjes. Voeg de knoflookolie met Italiaanse kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Dek af met aluminiumfolie en bak nog 25 - 35 minuten in de oven. Haal de laatste 15 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal en meng nogmaals goed.

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Verdeel de groente en krieltjes dan over meerdere ovenschalen.

Pitten roosteren
5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Haal de groente uit de oven en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Serveer de ratatouille-aardappelschotel over de borden. Garneer met de ricotta, de overige groene pesto en de pompoenpitten.

Tip: Ricotta is een heerlijk romige kaas, maar bevat relatief weinig zout en calorieën. Een perfecte keuze voor een balansgerecht.