Verse ravioli van de Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van bloemkool en beurre noisette.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Sperziebonen
140 gram
Ravioli met bloemkool en beurre noisette
50 gram
Peultjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Pompoenpitten
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.
Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli en de peultjes toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de citroen uit in een kleine kom.
Tip: Wist je dat 1/3 van de ravioli uit bloemkool bestaat? Lekker maar ook voedzaam.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten.Voeg de ravioli, peultjes en sperziebonen toe en schep om. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Blus de ravioli af met 1 el citroensap per persoon.Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden. Garneer met de oude kaas en pompoenpitten.