Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

met sperziebonen en peultjes

Beurre noisette is een bereiding van boter die een nootachtige kleur en smaak oplevert. Proef jij het terug in deze verse ravioli van de Pastafabriek?

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Sperziebonen

50 gram

Peultjes

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

15 ml

Basilicumcrème

5 gram

Pompoenpitten

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)337 kcal
Energie (kJ)1411 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten16 g
waarvan suikers4 g
Vezels9.1 g
Eiwitten10 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Zit er een draadje aan de zijkant? Verwijder deze door het draadje voorzichtig van de peul af te trekken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Koken en snijden
2

Kook de sperziebonen en de peultjes 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.

Tip: Trek de ravioli's eventueel voorzichtig los van elkaar voordat je ze aan het kokende water toevoegt.

Bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de ravioli, peultjes, sperziebonen en basilicumcrème toe aan de hapjespan en schep goed om. Verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

Blus de ravioli af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden en garneer met de belegen kaas en pompoenpitten.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren. Fosfor voor sterke botten en tanden.