De ravioli in dit recept is gevuld met vergeten groenten, namelijk pastinaak, knolselderij, pompoen, aardpeer, rode ui, wortel en gele wortel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
140 gram
Ravioli gevuld met vergeten groenten
65 gram
Kastanjechampignons
½ stuk(s)
Aubergine
5 gram
Vers basilicum
25 gram
Geraspte belegen kaas
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
0.35 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
5 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Bloem
Breng in een pan met deksel ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de verse ravioli. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm.
Verhit in een grote koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de knoflook en rode ui 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons, aubergine en Italiaanse kruiden toe en bak 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om. Zet dan het vuur laag tot stap 4.
Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Hak of scheur ondertussen de basilicumblaadjes fijn.
Voeg de ravioli en het achtergehouden kookvocht toe aan de koekenpan met groenten. Bak 1 - 2 minuten op hoog vuur, zodat het vocht grotendeels verdampt. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg een scheutje melk toe, roer met een garde en voeg beetje bij beetje 80 ml water per persoon toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot een gladde saus. Breng vervolgens ruim op smaak met peper en zout.
Tip: Als je de roomboter en bloem op deze manier mengt, maak je een roux. Bij een roux is het belangrijk dat de hoeveelheden kloppen: 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Is de saus te dun? Laat het dan iets langer inkoken. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje water of melk toe.
Verdeel de ravioli met groenten over de borden. Schep de kaassaus over het geheel. Garneer met het basilicum.