Ravioli gevuld met vergeten groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli gevuld met vergeten groenten

Ravioli gevuld met vergeten groenten

met aubergine en zelfgemaakte kaassaus

De ravioli in dit recept is gevuld met vergeten groenten, namelijk pastinaak, knolselderij, pompoen, aardpeer, rode ui, wortel en gele wortel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Ravioli gevuld met vergeten groenten

65 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

0.35 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)671 kcal
Energie (kJ)2806 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.7 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine steelpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de verse ravioli. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm.

Groenten bakken
2

Verhit in een grote koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de knoflook en rode ui 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons, aubergine en Italiaanse kruiden toe en bak 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om. Zet dan het vuur laag tot stap 4.

Ravioli koken
3

Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Hak of scheur ondertussen de basilicumblaadjes fijn.

Pasta afmaken
4

Voeg de ravioli en het achtergehouden kookvocht toe aan de koekenpan met groenten. Bak 1 - 2 minuten op hoog vuur, zodat het vocht grotendeels verdampt. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Kaasssaus maken
5

Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg een scheutje melk toe, roer met een garde en voeg beetje bij beetje 80 ml water per persoon toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot een gladde saus. Breng vervolgens ruim op smaak met peper en zout.

Tip: Als je de roomboter en bloem op deze manier mengt, maak je een roux. Bij een roux is het belangrijk dat de hoeveelheden kloppen: 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Is de saus te dun? Laat het dan iets langer inkoken. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje water of melk toe.

Serveren
6

Verdeel de ravioli met groenten over de borden. Schep de kaassaus over het geheel. Garneer met het basilicum.