De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van aardappel, doperwt en peterselie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse salie
125 gram
Mini-romatomaten
80 gram
Portobello
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
40 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
140 gram
Ravioli met aardappel, doperwten en peterselie
15 gram
Geraspte pecorino DOP
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
Verhit een hapjespan,zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan, en bewaar de koekenpan met bakvet.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Pers de knoflook of snijd fijn.Ris de blaadjes van de takjes salie. Snijd de blaadjes fijn. Snijd de mini-romatomaten door de helft. Snijd de portobello in dunne plakken.
Bak in de hapjespan met het bakvet van de spekblokjes, de gekonfijte kippendij 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar de kippendij apart.
Tip: Bij de kippendij zit nog vet van het konfijten. Dit kun je voor extra smaak meebakken. Pas wel op voor spetters!
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Meng de salade met erwtenscheuten met de dressing. Kook, zodra het water kookt, de ravioli 2 - 4 minuten in de pan met deksel.
Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan van de kippendij. Bak de knoflook en salie 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 2 minuten. Doe als laatste de ravioli in de hapjespan en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Trek ondertussen met twee vorken het vlees van de gekonfijte kippendij uit elkaar.
Verdeel de salade over de borden. Schep de ravioli over de salade en leg hier de gekonfijte kip op. Garneer met de gebakken spekblokjes en de geraspte pecorino.