Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

met mini-romatomaten en een gemengde salade

De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van aardappel, doperwt en peterselie.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse salie

125 gram

Mini-romatomaten

80 gram

Portobello

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

140 gram

Ravioli met aardappel, doperwten en peterselie

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers5 g
Vezels4.1 g
Eiwitten47 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Ontbijtspek bakken
1

Verhit een hapjespan,zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan, en bewaar de koekenpan met bakvet.

Groente snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Pers de knoflook of snijd fijn.Ris de blaadjes van de takjes salie. Snijd de blaadjes fijn. Snijd de mini-romatomaten door de helft. Snijd de portobello in dunne plakken.

Kippendij bakken
3

Bak in de hapjespan met het bakvet van de spekblokjes, de gekonfijte kippendij 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar de kippendij apart.

Tip: Bij de kippendij zit nog vet van het konfijten. Dit kun je voor extra smaak meebakken. Pas wel op voor spetters!

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Meng de salade met erwtenscheuten met de dressing. Kook, zodra het water kookt, de ravioli 2 - 4 minuten in de pan met deksel.

Bakken en mengen
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan van de kippendij. Bak de knoflook en salie 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 2 minuten. Doe als laatste de ravioli in de hapjespan en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Trek ondertussen met twee vorken het vlees van de gekonfijte kippendij uit elkaar.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Schep de ravioli over de salade en leg hier de gekonfijte kip op. Garneer met de gebakken spekblokjes en de geraspte pecorino.