Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello
Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

met mini-romatomaten en een gemengde salade

De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van aardappel, doperwt en peterselie.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

25 g

Bacon lardons

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh sage

125 g

Mini Roma tomatoes

80 g

Portobello mushroom

1 piece

Confit chicken thigh

40 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

140 g

Ravioli with potato, peas & parsley

15 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories807 kcal
Energy (kJ)3376 kJ
Fat45 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate54 g
Sugar5 g
Dietary Fiber4.1 g
Protein47 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Ontbijtspek bakken
1

Verhit een hapjespan,zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan, en bewaar de koekenpan met bakvet.

Groente snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Pers de knoflook of snijd fijn.Ris de blaadjes van de takjes salie. Snijd de blaadjes fijn. Snijd de mini-romatomaten door de helft. Snijd de portobello in dunne plakken.

Kippendij bakken
3

Bak in de hapjespan met het bakvet van de spekblokjes, de gekonfijte kippendij 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar de kippendij apart.

Tip: Bij de kippendij zit nog vet van het konfijten. Dit kun je voor extra smaak meebakken. Pas wel op voor spetters!

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Meng de salade met erwtenscheuten met de dressing. Kook, zodra het water kookt, de ravioli 2 - 4 minuten in de pan met deksel.

Bakken en mengen
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan van de kippendij. Bak de knoflook en salie 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 2 minuten. Doe als laatste de ravioli in de hapjespan en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Trek ondertussen met twee vorken het vlees van de gekonfijte kippendij uit elkaar.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Schep de ravioli over de salade en leg hier de gekonfijte kip op. Garneer met de gebakken spekblokjes en de geraspte pecorino.