De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van aardappel, doperwt en peterselie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
25 g
Bacon lardons
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh sage
125 g
Mini Roma tomatoes
80 g
Portobello mushroom
1 piece
Confit chicken thigh
40 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present Celery)
140 g
Ravioli with potato, peas & parsley
15 g
Grated Pecorino DOP
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Verhit een hapjespan,zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan, en bewaar de koekenpan met bakvet.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Pers de knoflook of snijd fijn.Ris de blaadjes van de takjes salie. Snijd de blaadjes fijn. Snijd de mini-romatomaten door de helft. Snijd de portobello in dunne plakken.
Bak in de hapjespan met het bakvet van de spekblokjes, de gekonfijte kippendij 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar de kippendij apart.
Tip: Bij de kippendij zit nog vet van het konfijten. Dit kun je voor extra smaak meebakken. Pas wel op voor spetters!
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Meng de salade met erwtenscheuten met de dressing. Kook, zodra het water kookt, de ravioli 2 - 4 minuten in de pan met deksel.
Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan van de kippendij. Bak de knoflook en salie 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 2 minuten. Doe als laatste de ravioli in de hapjespan en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Trek ondertussen met twee vorken het vlees van de gekonfijte kippendij uit elkaar.
Verdeel de salade over de borden. Schep de ravioli over de salade en leg hier de gekonfijte kip op. Garneer met de gebakken spekblokjes en de geraspte pecorino.