Rendang met rundvlees en pittige broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rendang met rundvlees en pittige broccoli

Rendang met rundvlees en pittige broccoli

met rijst, gember en citroengras

Laos is een veel voorkomende smaakmaker in de Indonesische keuken - in vorm en smaak lijkt het op gember met een vleugje citrus.

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Vers citroengras

200 gram

Broccoli

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Gedroogde laos

100 gram

Rendang

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Sambal

75 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2942 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten73.4 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels9.9 g
Eiwitten29.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de gember fijn en kneus het verse citroengras (zie Tip). Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: Knik de stelen citroengras of geef er een harde tik op met bijvoorbeeld het heft van een mes.

Rijst koken
2

Voeg de rijst en het gekneusde citroengras toe en kook 12 - 15 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Liever geen plakkerige rijst? Giet dan af in een zeef, spoel af en zet de zeef terug op de hete pan. Laat verder uitstomen.

Broccoli koken
3

Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

 

Fruiten
4

Bereid de bouillon. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de helft van de knoflook en 1 tl laos per persoon toe en fruit 3 minuten. Voeg de broccoli toe en bak 3 - 5 minuten. Blus af met de bouillon en kook nog 3 minuten in op hoog vuur. Roer er vervolgens naar smaak sambal doorheen.

 

Rendang afmaken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook met 1/2 tl laos per persoon 2 minuten. Voeg de rendang toe (zie Tip). Roer goed en hak het vlees eventueel kleiner met een pollepel. Verwarm ongeveer 4 minuten.

Tip: Het zou kunnen dat de saus van de rendang er in de verpakking op sommige plekken wat wit uitziet. Dit is geen vet van het vlees, maar komt door de kokos in de saus: die stolt in de koelkast en maakt de rendang heerlijk romig!

Serveren
6

Schep de rijst op het bord en verdeel de rendang ernaast. Schep de broccoli erbij en giet de overgebleven saus van de broccoli over de rijst.