Niks lekkerder aan het einde van een gure herfstdag dan een hartverwarmend bord comfort food en dat is precies wat dit romige pastagerecht is! Een deel van de witlof houdt een lekkere bite, maar als je hier niet zo van houdt, kun je ook alles meekoken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Witlof
100 gram
Gemengde paddenstoelen
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
1 el
Rode wijnazijn
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
• Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. • Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.
• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. • Blus af met de slagroom en rode wijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
• Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.