Rigatoni in paddenstoelenroomsaus
Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Met witlof en verse krulpeterselie

Niks lekkerder aan het einde van een gure herfstdag dan een hartverwarmend bord comfort food en dat is precies wat dit romige pastagerecht is! Een deel van de witlof houdt een lekkere bite, maar als je hier niet zo van houdt, kun je ook alles meekoken.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Witlof

100 g

Gemengde paddenstoelen

100 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Rode wijnazijn

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3448 kJ
Calories824 kcal
Fat49 g
Saturated Fat24.9 g
Carbohydrate74 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein18 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Casserole
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Witlof snijden
2

• Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. • Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.

Saus maken
3

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. • Blus af met de slagroom en rode wijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Mengen en serveren
4

• Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.