Rigatoni met blauwe kaas en paddenstoelen met truffelaroma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met blauwe kaas en paddenstoelen met truffelaroma

Rigatoni met blauwe kaas en paddenstoelen met truffelaroma

met mascarpone, broccolini en walnootstukjes

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina- en Peranzana-olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

50 gram

Broccolini

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3088 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels7.6 g
Eiwitten26.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta en de broccolini.
  • Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventuele dikke stukken in de lengte.
  • Kook de rigatoni 10 minuten in de pan. Voeg de broccolini toe en kook 3 - 5 minuten mee.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Snijden en bakken
2
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot, knoflook en paddenstoelen toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur en voeg de mascarpone en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 60 ml kookvocht toe.
  • Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
  • Voeg de blauwe kaas toe en meng goed door tot de kaas volledig gesmolten is.
  • Voeg de pasta en broccolini toe en meng met de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met paddenstoelen en broccolini over de borden.
  • Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.