Rigatoni met blauwe kaas en paddenstoelen met truffelaroma
Rigatoni met blauwe kaas en paddenstoelen met truffelaroma

Rigatoni met blauwe kaas en paddenstoelen met truffelaroma

met mascarpone, broccolini en walnootstukjes

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina- en Peranzana-olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

50 g

Broccolini

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

4 milliliters

Truffle-style olive oil

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3088 kJ
Calories738 kcal
Fat38.2 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate74.3 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein26.2 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta en de broccolini.
  • Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventuele dikke stukken in de lengte.
  • Kook de rigatoni 10 minuten in de pan. Voeg de broccolini toe en kook 3 - 5 minuten mee.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Snijden en bakken
2
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot, knoflook en paddenstoelen toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur en voeg de mascarpone en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 60 ml kookvocht toe.
  • Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
  • Voeg de blauwe kaas toe en meng goed door tot de kaas volledig gesmolten is.
  • Voeg de pasta en broccolini toe en meng met de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met paddenstoelen en broccolini over de borden.
  • Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.