Rigatoni met kipfilet en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Met groene pesto

Dit pastagerecht is snel én heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de verse groene pesto - onze eigen variant op een Italiaanse delicatesse, gemaakt van spinazie, basilicum, oude kaas en pijnboompitten. Door de subtiele smaken is dit gerecht favoriet bij jong en oud.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfiletstukjes

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3431 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers2.1 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

snijden
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

koken
2

Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

knoflook
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

kip
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak in 3 – 5 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.

roeren
5

Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de groene pesto toe aan de pan en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.