Rigatoni met kipfilet en sperziebonen
Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Met groene pesto

Dit pastagerecht is snel én heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de verse groene pesto - onze eigen variant op een Italiaanse delicatesse, gemaakt van spinazie, basilicum, oude kaas en pijnboompitten. Door de subtiele smaken is dit gerecht favoriet bij jong en oud.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Sperziebonen

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kipfiletstukjes

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3431 kJ
Calories820 kcal
Fat38 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate80 g
Sugar2.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

snijden
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

koken
2

Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

knoflook
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

kip
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak in 3 – 5 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.

roeren
5

Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de groene pesto toe aan de pan en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.