Dit pastagerecht is snel en gemakkelijk, maar ook heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de tomatentapenade die zich goed hecht aan de geribbelde buitenkant van de rigatoni. Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Sperziebonen
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipfiletstukjes
40 gram
Tomatentapenade
(Bevat Vis)
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en roerbak in 3 – 5 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de tomatentapenade toe aan de pan en roer goed door. Voeg 1 el van het bewaarde kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de geraspte Italiaanse kaas.