Rigatoni met kipfiletblokjes en sperziebonen
Rigatoni met kipfiletblokjes en sperziebonen

Rigatoni met kipfiletblokjes en sperziebonen

met tomatentapenade en Italiaanse kaas

Dit pastagerecht is snel en gemakkelijk, maar ook heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de tomatentapenade die zich goed hecht aan de geribbelde buitenkant van de rigatoni. Buon appetito!

Allergens:
Gluten
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Sperziebonen

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kipfiletstukjes

40 g

Tomatentapenade

(Contains Fish)

15 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3176 kJ
Calories759 kcal
Fat27 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate81 g
Sugar4 g
Dietary Fiber12 g
Protein40 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Casserole

Cooking Steps

Water koken
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Rigatoni koken
2

Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Knoflook snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Kip bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en roerbak in 3 – 5 minuten goudbruin op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de tomatentapenade toe aan de pan en roer goed door. Voeg 1 el van het bewaarde kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de geraspte Italiaanse kaas.