Rijkbelegde Italiaanse hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijkbelegde Italiaanse hamburger

Rijkbelegde Italiaanse hamburger

Met een frisse salade

Met ingrediënten als basilicumcrème, Parmezaanse kaas en pijnboompitten geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 ml

Basilicumcrème

20 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)

5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

30 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4029 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten68 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels5 g
Eiwitten40 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta in 6 – 8 minuten bruin. • Snijd de tomaat en de pruimtomaat in kleine blokjes. • Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof.

Salsa en mayo maken
2

• Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Hamburger bakken
3

• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Strooi in de laatste minuut de helft van de parmigiano reggiano over de burgers. • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

• Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de radicchio, rucola en bladsla naar wens. • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. • Garneer de salade met de pijnboompitten en de overige parmigiano reggiano.