Met ingrediënten als basilicumcrème, Parmezaanse kaas en pijnboompitten geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
1 unit
Tomaat
½ unit
Pruimtomaat
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
25 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains Milk)
8 milliliters
Basilicumcrème
20 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 unit
Half-om-half hamburger
(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)
5 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
30 g
Rucolamelange
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta in 6 – 8 minuten bruin. • Snijd de tomaat en de pruimtomaat in kleine blokjes. • Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof.
• Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.
• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Strooi in de laatste minuut de helft van de parmigiano reggiano over de burgers. • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de radicchio, rucola en bladsla naar wens. • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. • Garneer de salade met de pijnboompitten en de overige parmigiano reggiano.