Rijkgevulde kippensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijkgevulde kippensoep

Rijkgevulde kippensoep

met groente, spekjes, pasta en een knapperige baguette

Soep wordt over de hele wereld gegeten in verschillende vormen en maten. Zo heb je de Vietnamese noedelsoep, pho, en Italiaanse minestrone. Vanavond zet je een Franse soep boordevol groenten op tafel. De bonen bevatten veel voedingsstoffen als vezels en eiwitten en maken dit een voedzame soep.

Allergenen :
Selderij
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

2 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

50 gram

Sperziebonen

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse tijm

60 gram

Kippendijreepjes

1 stuk(s)

Laurierblad

¼ pak(ken)

Cannellinibonen

45 gram

Conchiglie

½ stuk(s)

Biologische demi-baguette

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

400 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1142 kJ
Energie (kcal)273 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten14.7 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels15.6 g
Eiwitten5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Sieve

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon en breng 200 ml water per persoon extra aan de kook voor de soep.

Groenten snijden
2

Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Spekblokjes bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 – 5 minuten knapperig. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Groenten bakken
4

Voeg de ui, wortel, selderij, sperziebonen, kippendijstukjes, tijm en laurierblad toe aan de spekblokjes en bak het geheel 4 – 5 minuten. Laat de cannelinibonen uitlekken in een zeef.

Pasta toevoegen
5

Voeg de bouillon en 200 ml kokend water per persoon toe aan de pan met deksel en breng het geheel aan de kook. Voeg de conchiglie toe en laat deze afgedekt 14 – 16 minuten koken. Bak ondertussen de baguette 8 – 10 minuten in de oven. Voeg de laatste 2 minuten de cannelinibonen aan de soep toe.

Serveren
6

Verwijder eerst de laurierbladeren uit de soep en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met in het midden een lepel groene pesto. Serveer een halve baguette per persoon erbij.

Tip: Weetje: Dit gerecht bevat veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, een goede stoelgang en onderzoek laat zien dat vezels een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte.