Soep wordt over de hele wereld gegeten in verschillende vormen en maten. Zo heb je de Vietnamese noedelsoep, pho, en Italiaanse minestrone. Vanavond zet je een Franse soep boordevol groenten op tafel. De bonen bevatten veel voedingsstoffen als vezels en eiwitten en maken dit een voedzame soep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
2 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
50 gram
Sperziebonen
25 gram
Spekreepjes
2.5 gram
Verse tijm
60 gram
Kippendijreepjes
1 stuk(s)
Laurierblad
¼ pak(ken)
Cannellinibonen
45 gram
Conchiglie
½ stuk(s)
Biologische demi-baguette
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
400 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon en breng 200 ml water per persoon extra aan de kook voor de soep.
Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 – 5 minuten knapperig. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
Voeg de ui, wortel, selderij, sperziebonen, kippendijstukjes, tijm en laurierblad toe aan de spekblokjes en bak het geheel 4 – 5 minuten. Laat de cannelinibonen uitlekken in een zeef.
Voeg de bouillon en 200 ml kokend water per persoon toe aan de pan met deksel en breng het geheel aan de kook. Voeg de conchiglie toe en laat deze afgedekt 14 – 16 minuten koken. Bak ondertussen de baguette 8 – 10 minuten in de oven. Voeg de laatste 2 minuten de cannelinibonen aan de soep toe.
Verwijder eerst de laurierbladeren uit de soep en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met in het midden een lepel groene pesto. Serveer een halve baguette per persoon erbij.
Tip: Weetje: Dit gerecht bevat veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, een goede stoelgang en onderzoek laat zien dat vezels een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte.