Soep wordt over de hele wereld gegeten in verschillende vormen en maten. Zo heb je de Vietnamese noedelsoep, pho, en Italiaanse minestrone. Vanavond zet je een Franse soep boordevol groenten op tafel. De bonen bevatten veel voedingsstoffen als vezels en eiwitten en maken dit een voedzame soep.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Carrot
2 stalk
Celery
(Contains Celery)
50 g
Green beans
25 g
Bacon lardons
2.5 g
Fresh thyme
60 g
Chicken thigh strips
1 piece
Bay leaf
¼ pack
Cannellini beans
45 g
Conchiglie
½ piece
Organic demi-baguette
20 g
Green pesto
(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)
400 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon en breng 200 ml water per persoon extra aan de kook voor de soep.
Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 – 5 minuten knapperig. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
Voeg de ui, wortel, selderij, sperziebonen, kippendijstukjes, tijm en laurierblad toe aan de spekblokjes en bak het geheel 4 – 5 minuten. Laat de cannelinibonen uitlekken in een zeef.
Voeg de bouillon en 200 ml kokend water per persoon toe aan de pan met deksel en breng het geheel aan de kook. Voeg de conchiglie toe en laat deze afgedekt 14 – 16 minuten koken. Bak ondertussen de baguette 8 – 10 minuten in de oven. Voeg de laatste 2 minuten de cannelinibonen aan de soep toe.
Verwijder eerst de laurierbladeren uit de soep en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met in het midden een lepel groene pesto. Serveer een halve baguette per persoon erbij.
Tip: Weetje: Dit gerecht bevat veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, een goede stoelgang en onderzoek laat zien dat vezels een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte.