Rijst met pittige groenten en falafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijst met pittige groenten en falafel

Rijst met pittige groenten en falafel

Met harissa en frisse tzatziki

Vandaag eet je een pittig gerecht met knapperige groenten, basmatirijst en falafel. De pittigheid komt van de harissa. Om die af te blussen maak je je eigen tzatziki. Dip er de falafel in en beleef de Midden-Oosterse zomer op je bord!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Komkommer

50 ml

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccoli

125 gram

Peen

½ tl

Harissa

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Falafeldeeg

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3569 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers17 g
Vezels17 g
Eiwitten25 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Zeef
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Tzatziki maken
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer in een vergiet en druk het vocht uit de komkommer. Maak de tzatziki door in een kom de yoghurt met de knoflook en komkommer te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Groenten snijden
3

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de pittige harissa (zie tip) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 – 7 minuten beetgaar. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak al roerend 2 – 3 minuten op middelhoog vuur zonder deksel.

Falafel bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst met groenten over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.