Vandaag eet je een pittig gerecht met knapperige groenten, basmatirijst en falafel. De pittigheid komt van de harissa. Om die af te blussen maak je je eigen tzatziki. Dip er de falafel in en beleef de Midden-Oosterse zomer op je bord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Basmatirijst
¼ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Komkommer
50 ml
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Broccoli
125 gram
Peen
½ tl
Harissa
1.5 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ stuk(s)
Falafeldeeg
(Bevat Gluten)
250 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer in een vergiet en druk het vocht uit de komkommer. Maak de tzatziki door in een kom de yoghurt met de knoflook en komkommer te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de pittige harissa (zie tip) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 – 7 minuten beetgaar. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak al roerend 2 – 3 minuten op middelhoog vuur zonder deksel.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
Verdeel de rijst met groenten over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.