Vandaag eet je een pittig gerecht met knapperige groenten, basmatirijst en falafel. De pittigheid komt van de harissa. Om die af te blussen maak je je eigen tzatziki. Dip er de falafel in en beleef de Midden-Oosterse zomer op je bord!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
¼ unit
Knoflookteen
¼ unit
Komkommer
50 milliliters
Magere yoghurt
(Contains Milk)
100 g
Broccoli
125 g
Peen
½ teaspoon
Harissa
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ unit
Falafeldeeg
(Contains Gluten)
250 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer in een vergiet en druk het vocht uit de komkommer. Maak de tzatziki door in een kom de yoghurt met de knoflook en komkommer te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de pittige harissa (zie tip) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 – 7 minuten beetgaar. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak al roerend 2 – 3 minuten op middelhoog vuur zonder deksel.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
Verdeel de rijst met groenten over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.