Rijst met pittige groenten en falafel
Rijst met pittige groenten en falafel

Rijst met pittige groenten en falafel

Met harissa en frisse tzatziki

Vandaag eet je een pittig gerecht met knapperige groenten, basmatirijst en falafel. De pittigheid komt van de harissa. Om die af te blussen maak je je eigen tzatziki. Dip er de falafel in en beleef de Midden-Oosterse zomer op je bord!

Allergens:
Milk
Celery
Mustard
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

¼ unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

50 milliliters

Magere yoghurt

(Contains Milk)

100 g

Broccoli

125 g

Peen

½ teaspoon

Harissa

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ unit

Falafeldeeg

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3569 kJ
Calories853 kcal
Fat31 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate110 g
Sugar17 g
Dietary Fiber17 g
Protein25 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Strainer
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Tzatziki maken
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer in een vergiet en druk het vocht uit de komkommer. Maak de tzatziki door in een kom de yoghurt met de knoflook en komkommer te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Groenten snijden
3

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de pittige harissa (zie tip) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 – 7 minuten beetgaar. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak al roerend 2 – 3 minuten op middelhoog vuur zonder deksel.

Falafel bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst met groenten over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.