Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
65 gram
Champignons
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
2 tl
Wittewijnazijn
¼ tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine basterdsuiker
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.