Rijstbowl met varkenshaaspuntjes
Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

65 g

Mushrooms

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Onion

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

Not included in your delivery

2 teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Brown sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)2566 kJ
Calories613 kcal
Fat21.5 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate75.7 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein32.6 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten. Laat, afgedekt, 5 minuten nagaren.
  • Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook. Bewaar de sambal-gomasiosaus tot serveren.
Snijden en bakken
2
  • Snijd de ui in halve maantjes.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij tot stap 4.
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit 1 el zonneebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige knoflook toe. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
  • Breng alles op smaak met peper en zout.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakjes
  • Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaas, komkommer en champignons over.
  • Leg het spiegelei erbovenop.
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Besprenkel met de sambal-gomasiosaus en sojasaus, of serveer de sauzen apart.