Rijstbowl met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Champignons

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

250 el

Water

2 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Sambal

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers9 g
Vezels4 g
Eiwitten40.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan en kook de rijst in 10 - 12 minuten. Laat 5 minuten nagaren.
  • Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Schep goed om.
Snijden en bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij tot stap 4.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de varkenshaaspuntjes en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook. Bewaar de sambal-gomasiosaus tot serveren.
  • Schep de rijst in een kom en verdeel de varkenshaaspuntjes, komkommer en champignons erover. Leg het spiegelei erbovenop. 
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Besprenkel met de sambal-gomasiosaus en sojasaus, of serveer de sauzen apart.