Rijstbowl met varkenshaaspuntjes
Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).

Tags:
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

65 g

Mushrooms

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Onion

1 piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Seasoned pork strips

Not included in your delivery

250 tablespoon

Water

2 teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3171 kJ
Calories758 kcal
Fat32.9 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate73 g
Sugar9 g
Dietary Fiber4 g
Protein40.6 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan en kook de rijst in 10 - 12 minuten. Laat 5 minuten nagaren.
  • Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Schep goed om.
Snijden en bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij tot stap 4.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de varkenshaaspuntjes en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook. Bewaar de sambal-gomasiosaus tot serveren.
  • Schep de rijst in een kom en verdeel de varkenshaaspuntjes, komkommer en champignons erover. Leg het spiegelei erbovenop. 
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Besprenkel met de sambal-gomasiosaus en sojasaus, of serveer de sauzen apart.