Een kleurrijke kom met knapperige meiraap en bijzondere ingre- diënten, zoals sesamzaad en ui. Niet gele ui, maar een roze! Geserveerd met romige avocado en knapperige gezouten pinda’s.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Roze ui
100 gram
Meiraap
65 gram
Pandanrijst
7 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
100 gram
Groentemix met rodekool
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
½ stuk(s)
Avocado
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de rijst. Snijd de roze ui in halve ringen. Schil de meiraap en schaaf of snijd in dunne plakken.
Kook de pandanrijst in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat iets afkoelen met de deksel op de pan. Hierdoor wordt de rijst extra plakkerig.
Meng ondertussen in een kom de roze ui met witte wijnazijn, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Verhit vervolgens een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en voeg de groentemix met rode kool en sojasaus toe en roerbak 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken.
Verdeel de rijst over diepe kommen. Serveer de roze ui, meiraap, gebakken groenten en avocado op de rijst. Garneer met het sesamzaad en de gezouten pinda’s.