Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

Een kleurrijke kom met knapperige meiraap en bijzondere ingre- diënten, zoals sesamzaad en ui. Niet gele ui, maar een roze! Geserveerd met romige avocado en knapperige gezouten pinda’s.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Roze ui

100 gram

Meiraap

65 gram

Pandanrijst

7 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

100 gram

Groentemix met rodekool

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Avocado

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels11 g
Eiwitten14 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Breng 175 ml water per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de rijst. Snijd de roze ui in halve ringen. Schil de meiraap en schaaf of snijd in dunne plakken.

2

Kook de pandanrijst in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat iets afkoelen met de deksel op de pan. Hierdoor wordt de rijst extra plakkerig.

3

Meng ondertussen in een kom de roze ui met witte wijnazijn, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en voeg de groentemix met rode kool en sojasaus toe en roerbak 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

6

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken.

7

Verdeel de rijst over diepe kommen. Serveer de roze ui, meiraap, gebakken groenten en avocado op de rijst. Garneer met het sesamzaad en de gezouten pinda’s.