Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s
Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

Rijstkom met knapperige groenten, sesamzaadjes en pinda’s

Een kleurrijke kom met knapperige meiraap en bijzondere ingre- diënten, zoals sesamzaad en ui. Niet gele ui, maar een roze! Geserveerd met romige avocado en knapperige gezouten pinda’s.

Allergens:
Sesame
Gluten
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Roze ui

100 g

Meiraap

65 g

Pandanrijst

7 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

100 g

Groentemix met rodekool

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

½ unit

Avocado

10 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2912 kJ
Calories689 kcal
Fat40 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate65 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber11 g
Protein14 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Breng 175 ml water per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de rijst. Snijd de roze ui in halve ringen. Schil de meiraap en schaaf of snijd in dunne plakken.

2

Kook de pandanrijst in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat iets afkoelen met de deksel op de pan. Hierdoor wordt de rijst extra plakkerig.

3

Meng ondertussen in een kom de roze ui met witte wijnazijn, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en voeg de groentemix met rode kool en sojasaus toe en roerbak 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

6

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken.

7

Verdeel de rijst over diepe kommen. Serveer de roze ui, meiraap, gebakken groenten en avocado op de rijst. Garneer met het sesamzaad en de gezouten pinda’s.