Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met sinaasappel, taugé en gezouten pinda's

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ head

Botersla

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Taugé

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2804 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19 g
Vezels6.4 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte bosuiringen en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Pel de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, de helft van het groene gedeelte van de bosui, peper en zout. Meng de botersla erdoor.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vegetarische runderstukjes bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee. Hak ondertussen de pinda's grof.

Serveren
4

Verdeel de botersla over diepe borden. Leg de salade aan de ene kant van het bord. Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord. Leg de vegetarische runderstukjes met de saus uit de pan bij de rijst en leg de sinaasappelstukjes op de salade. Garneer met de pinda's en de overige groene bosuiringen.