Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met sinaasappel, taugé en gezouten pinda's

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Barley
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ head

Butter lettuce

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

½ bunch

Scallions

½ piece

Garlic

25 g

Beansprouts

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Easy peel orange

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

75 g

Jasmine rice

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2804 kJ
Fat24 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate84 g
Sugar19 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst bereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte bosuiringen en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Pel de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, de helft van het groene gedeelte van de bosui, peper en zout. Meng de botersla erdoor.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vegetarische runderstukjes bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee. Hak ondertussen de pinda's grof.

Serveren
4

Verdeel de botersla over diepe borden. Leg de salade aan de ene kant van het bord. Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord. Leg de vegetarische runderstukjes met de saus uit de pan bij de rijst en leg de sinaasappelstukjes op de salade. Garneer met de pinda's en de overige groene bosuiringen.