Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met sinaasappel, taugé en gezouten pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ head

Botersla

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Taugé

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

250 ml

Water

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2771 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten20.5 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels7.5 g
Eiwitten29.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Weeg de rijst af. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven en breng aan de kook.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Meng in een kom het sap van 1 limoenpartje per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Meng de botersla erdoorheen.
Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. 
  • Voeg de vegetarische runderstukjes en de overige knoflook toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Hak ondertussen de pinda's grof. 

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Leg de salade aan een kant van het bord. Serveer de rijst aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met de saus bij de rijst en leg de sinaasappelstukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's.