Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met sinaasappel, taugé en gezouten pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Barley
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ head

Butter lettuce

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

25 g

Beansprouts

75 g

Jasmine rice

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

½ piece

Easy peel orange

Not included in your delivery

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

250 milliliters

Water

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2771 kJ
Calories662 kcal
Fat20.5 g
Saturated Fat2.4 g
Carbohydrate88.4 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein29.2 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst bereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Weeg de rijst af. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven en breng aan de kook.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Meng in een kom het sap van 1 limoenpartje per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Meng de botersla erdoorheen.
Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. 
  • Voeg de vegetarische runderstukjes en de overige knoflook toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Hak ondertussen de pinda's grof. 

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Leg de salade aan een kant van het bord. Serveer de rijst aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met de saus bij de rijst en leg de sinaasappelstukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's.