De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Wortel
50 gram
Gesneden spitskool
55 gram
Jasmijnrijst
100 gram
Bloemkoolrijst
1 cm
Verse gember
0.68 stuk(s)
Bosui
25 gram
Mayonaise
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Suiker
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom: de mayonaise, gember, sesamolie, de helft van de gomasio en het witte gedeelte van de bosui.
Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
Meng de sesam-gemberdressing door de rijst en bloemkoolrijst en verdeel over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus, de overige gomasio en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.