Rijsttafel box | Indonesische klassiekers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Rijsttafel box | Indonesische klassiekers

4 personen | Verschillende recepten voor een rijsttafel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Schaaldieren
Pinda's
Sulfiet
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd2 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

750 ml

Kokosmelk

300 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Taugé

2 stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Paprika

80 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

360 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

600 gram

Kipsatéblokjes

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

1 stuk(s)

Vers citroengras

3 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

60 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

300 gram

Basmatirijst

6 stuk(s)

Spies

6 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Garam masala

1 zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ zakje(s)

Gele currykruiden

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

300 gram

Rendang

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

6 tl

Zout

300 ml

Water

5 el

Zonnebloemolie

½ el

Sambal

2.5 el

Suiker

10 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13150 kJ
Energie (kcal)3143 kcal
Vetten174.6 g
waarvan verzadigd96.9 g
Koolhydraten213.4 g
waarvan suikers65.5 g
Vezels34 g
Eiwitten161.8 g
Zout23.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan met deksel
Steelpan
Kom
Koekenpan
Grote kom
Serveerschaal

Instructies

1
  • Plet het citroengras op drie plaatsen. 
  • Voeg de rijst, het citroengras, 1/2 zakje kurkuma, de nasi-bami kruidenmix en 3 tl zout toe aan een pan met deksel. Voeg 700 ml water toe en breng de rijst aan de kook.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. 
  • Haal de rijst van het vuur en voeg 200 ml kokosmelk toe. Dek af, en laat 20 - 30 minuten stomen. 
2
  • Snijd de ui en 1 rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de smaakmakers toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de sperziebonen, 1 el ketjap en 300 ml kokosmelk toe. Dek af en kook de bonen 8 - 10 minuten. 
  • Voeg de paprika, 1 rode peper, 1 sjalot en 1 tl zout toe aan een keukenmachine. Mix tot een geheel. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de helft van de koolmix en taugé toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprika-puree toe en bak nog 1 - 2 minuten. Meng goed en bewaar tot het serveren. 
3
  • Snipper 1 sjalot. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de Javaanse wokpasta toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Dek de garnalen af. Bewaar apart. 
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe en kook 8 - 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
  • Voeg 100 ml kokosmelk en 1/2 zakje currypoeder toe aan de steelpan. Verwarm 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de gepelde eieren toe. 
4
  • Verwarm in een steelpan op middelhoog vuur de satésaus, 150 ml kokosmelk, 1/2 el sambal en 1 el ketjap 5 - 6 minuten.  
  • Rijg ondertussen de kipfiletstukjes aan de spiezen. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middellaag vuur. Voeg de rendang toe en verwarm 8 - 10 minuten. 

 

 

5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur. Voeg de pinda's, kokosrasp, 1 tl garam masala en 1/2 el suiker toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de kokos goudbruin is. 
  • Breng ondertussen 10 el wittewijnazijn, 2 el suiker, 1 tl zout en 1/2 zakje kurkuma in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Laat 8 - 10 minuten koken. 
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door het midden. Snijd de komkommer in halve maantjes. 
  • Voeg de komkommer en overige koolmix toe aan een grote kom. Voeg de gekookte azijn toe en laat de atjar afkoelen (zie Tip). 

Tip: De atjar wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan en de smaken goed kunnen intrekken! 

6
  • Presenteer alle rijsttafel gerechten op aparte serveerschalen of kommen. 
  • Serveer de satésaus bij de kipspiesjes. 
  • Garneer de nasi kuning met de gefrituurde uitjes.