Risotto met buffelmozzarella en rode peper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met buffelmozzarella en rode peper

Risotto met buffelmozzarella en rode peper

met tomaat, verse basilicum en Italiaanse kaas

Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1.5 stengel(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

70 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2728 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6 g
Vezels5 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Groenten bereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt per persoon 1/2 el roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij, de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

Risottorijst bakken
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.

Mozzarella scheuren
5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe en peper en zout naar smaak en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Voeg naar smaak rode peper toe. Pas op, deze is pittig! Garneer met het overige basilicum.