Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2.5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
1.5 stem(s)
Bleekselderij
(Contains Celery)
1.5 unit
Tomaat
75 g
Risottorijst
¼ unit
Rode peper
70 g
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
15 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
250 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt per persoon 1/2 el roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij, de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.
Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe en peper en zout naar smaak en laat, afgedekt, 2 minuten staan.
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Voeg naar smaak rode peper toe. Pas op, deze is pittig! Garneer met het overige basilicum.