In balans met een romige risotto? Jazeker! Met de courgette en bleekselderij krijg je meer dan 300 gram groente per persoon binnen en door de combinatie van kazen is het gerecht ook nog eens rijk aan eiwitten en calcium.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1.5 stuk(s)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Courgette
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
75 gram
Risottorijst
65 gram
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
300 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de basilicumtakjes en houd de blaadjes apart.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de korrels is opgenomen, weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt.
Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.
Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van het basilicum door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden en garneer met het overige basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.