Risotto met courgette en buffelmozzarella
Risotto met courgette en buffelmozzarella

Risotto met courgette en buffelmozzarella

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

In balans met een romige risotto? Jazeker! Met de courgette en bleekselderij krijg je meer dan 300 gram groente per persoon binnen en door de combinatie van kazen is het gerecht ook nog eens rijk aan eiwitten en calcium.

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1.5 unit

Bleekselderij

(Contains Celery)

¼ unit

Rode peper

½ unit

Courgette

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

75 g

Risottorijst

65 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

10 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2602 kJ
Calories622 kcal
Fat24 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate76 g
Sugar13 g
Dietary Fiber4 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole

Cooking Steps

.
1

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de basilicumtakjes en houd de blaadjes apart.

.
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

.
3

Voeg, zodra de bouillon door de korrels is opgenomen, weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt.

.
4

Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

.
5

Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van het basilicum door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met het overige basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.