Deze snelle risotto maak je van orzo - een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. Je combineert de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
2 stuk(s)
Bosui
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
175 stuk(s)
Gemengde paddenstoelen
40 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur het basilicum klein en snijd de bosui in ringen.
Verhit de helft van de roomboter in de pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer ondertussen regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui (zie tip!) 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.