Risotto van orzo met paddenstoelen, kruidenkaas en verse basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met paddenstoelen, kruidenkaas en verse basilicum

Risotto van orzo met paddenstoelen, kruidenkaas en verse basilicum

Deze snelle risotto maak je van orzo - een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. Je combineert de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

2 stuk(s)

Bosui

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

175 stuk(s)

Gemengde paddenstoelen

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers5 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout2.8 g

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur het basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in de pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer ondertussen regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Poffen
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui (zie tip!) 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.