Risotto van orzo met paddenstoelen, kruidenkaas en verse basilicum
Risotto van orzo met paddenstoelen, kruidenkaas en verse basilicum

Risotto van orzo met paddenstoelen, kruidenkaas en verse basilicum

Deze snelle risotto maak je van orzo - een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. Je combineert de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.

Allergens:
Celery
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

2 unit

Bosui

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

175 unit

Gemengde paddenstoelen

40 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2653 kJ
Calories634 kcal
Fat26 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate67 g
Sugar5 g
Dietary Fiber9 g
Protein28 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur het basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in de pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer ondertussen regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Poffen
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui (zie tip!) 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.